click here to go to the frontpage    

 

Wine Library

Côtes de Provence

Dette område midt i Provence er Frankrigs sjette største vinproducerende område. Her produceres årligt omkring 100 millioner flasker vin, og heraf er hele 65% rosé, 30% rød og kun 5% er hvidvin. Meget af de store mængder rosé produceres af store vinkøbmænd eller kooperativer. Disse vine er generelt behagelige, billige og ret anonyme. De smager sjældent dårligt, men er ofte heller ikke nogen stor nydelse. Køber man derimod rosé vin fremstillet af små kooperativer eller private gårde / slotte, så får man noget ganske andet i glasset. Disse vine hører så absolut til nogle af verdens allerbedste rosévine. Den røde vin fra Côtes de Provence kan være alt mellem himmel og jord, og det er helt umuligt at sige hvordan en flaske rød Côtes de Provence smager. Man har tilladt mange druer, og det giver naturligvis mange forskellige vine. Generelt er de mest anvendte Carignan, Cinsault, Grenache, Tibouren, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon og Syrah. Der fremstilles ikke meget hvidvin i Côtes de Provence, men det der fremstilles svinger meget i kvalitet. Der er både skidt og kanel, og det er lavet på druerne Rolle, Ugni Blanc (Trebbiano), Sémillon og Clairette.
  de Provence har, i lighed med flere områder i Bordeaux, en speciel klassifikation. I 1955 fik 23 ambitiøse ejendomme lov til at have titlen "Provence Cru Classé" på deres vine, men i dag er der kun 18 ejendomme tilbage. Generelt kan man om disse "Provence Cru Classé" ejendomme sige at de tilbyder gode kvalitetsvine, som dog på grund af deres særlige status ofte er dyrere end de burde være.

Côtes de Provence is in the region Provence i Frankrig.