klik her for at komme til forsiden    

 

Vinoversigtens Bibliotek

Barbera

Denne produktive blå drue er den næstmest udbredte i Italien, hvor den kun er overgået af Sangiovese. Barbera er især udbredt i Piemonte hvor den ofte kaldes for "folkets vin", men der står også meget Barbera i Lombardiet, Emilia-Romagna og i resten af det nordlige Italien. Druen modnes dog relativt sent, men stadig før den Nebbiolo drue, der står på mange af de andre marker i Piemonte. Barbera gør sig især bemærket ved en naturlig høj syre, selv når den er fuldmoden. Spændvidden på de vine der fremstilles er enorm, fra de unge sprudlende til de kraftige og intense, der skal lagres. De vigtigste fællestræk mellem alle vinene på Barbera er dog den dybe rubinrøde farve (vinen blev tidligere anvendt til at korrigere farve på Nebbiolo vinene fra Barolo og Barbaresco), den fyldige krop med et usædvanligt lavt garvesyreindhold og et højt indhold af naturlig syre (der forstærkes ved overproduktion) der gør vinen meget velegnet til mad og især til pasta retter.
  I Piemonte kan Barbera både stå alene og blandes med andre druer som Nebbiolo og Vespolina, men andre steder i Italien bruges Barbera især sammen med Bonarda druen. Udenfor Italien findes der især Barbera druer i Slovenien, Argentina, Californien og i Australien.

Synonymer: Barbera.