click here to go to the frontpage    

 

Wine Library

Clairette

Denne grønne drue er meget produktiv selv på meget dårlige jorde, og det har gjort den populær blandt vinbønderne. Desværre er den lidt svær at dyrke og druerne er meget modtagelige overfor sygdomme. Hertil kommer at de modner stort set fra den ene dag til den anden, og så skal de plukkes i en fart. Druen giver alkoholstærke vine med nogen syre og en god blomsteragtig aroma. Desværre er den ret mørk i farven, så når der laves hvidvin alene på den bliver den ofte ret mørk, og smager hen i retning af Sherry. Derfor blandes Clairette ofte med andre druer til hvidvin, især Ugni Blanc (Trebbiano) og Grenache Blanc. I Provence er det tillige tilladt at blande Clairette i rødvin.
  I dag er Clairette i stærk tilbagegang og bruges således næsten udelukkende i den sydlige del af Frankrig, som Languedoc-Roussillon og Provence, samt Algeriet, Rumænien, Israel, Sardinien og Australien. Læg dog mærke til Clairettes australske navn Blanquette ikke er identisk med den Blanquette som findes i f.eks. Frankrig.

Synonyms: Clairette, Clairette Blanche, Blanquette.