click here to go to the frontpage    

 

Wine Library

Perle de Czaba

Perle de Czaba blev fremavlet i Ungarn i 1904, men den spredte sig hurtigt til Tjekkiet, Slovakiet og Tyskland hvor den i dag er hyppigt dyrket. Derfra har den bredt sig til de fleste vinlande, hvor den især anvendes som spisedrue. Det er en svagtvoksende plante der har middelstore klaser og grøngule druer med et hvidt skær. Desværre har den en meget dårlig resistens overfor meldug og råd i klaserne, og den kan således ikke dyrkes uden sprøjtning. Hertil kommer at den er udsat for frost fordi den springer tidligt ud og giver et lavt og svingende udbytte. Druens fordel er at den giver en god, mild og syresvag vin med en frugtig muscat aroma. Den er især god til at blande med andre sorter der har en høj syre, fordi Perle de Czaba aldrig besidder megen syre. Planten er på papiret en god sort at dyrke i Danmark fordi den springer tidligt ud. Desværre er der mange problemer med dens manglende resistente egenskaber, og derfor anbefales den ikke længere til dyrkning i stor stil på friland i Danmark. Det er en dejlig spisedrue, der dog kræver nogen varme for at modne.

Synonyms: Perle de Czaba, Csabas Perle, Csabagyöngye, Zalas Perle, Perle von Zala, Zalagyöngye.