klik her for at komme til forsiden    

 

Vinoversigtens Bibliotek

Vin de Pays (VdP)

Vin de Pays er, som navnet antyder, landvin (pays betyder land). Det er den næstlaveste franske klassifikation og den blev indført i 1973 før at give de mange Vin de Table bønder mulighed for at fremhæve lokale særpræg. For at en vin kan blive en Vin de Pays skal den overholde nogle geografiske afgrænsninger og nogle regler omkring hvilke druer der må anvendes. Druerne må kun tilhøre de anerkendte sorter og vinen skal selv gære op til 9-10% alkohol. Derudover skal det nævnes at hektar udbyttet ikke må overstige 90 hektoliter pr. hektar.
  Vin de Pays vine kan være hvad som helst og der findes både skidt og kanel, alt efter den enkeltes smag. Årgang spiller ingen væsentlig rolle, for disse vine er fremstillet for at blive drukket unge. Fadlagring sker kun undtagelsesvis. Vin de Pays udgør i dag 20% af den franske vinproduktion, men andelen er stigende.

Klassifikationer i Frankrig Beskrivelse
Appelation d'Origine Contrôlée (AOC) Dette er, bortset fra de specielle enkeltslot...
Vin de Pays (VdP) Vin de Pays er, som navnet antyder, landvin (...
Vin de Table (VdT) Vine med betegnelsen "bordvin" kommer normalt...
Vin Délimités de Qualité Supériure (VDQS) Den næsthøjeste normale franske vin klassifik...