De Canadiske vinmarker ligger generelt på nogenlunde samme breddegrad som Toscana i Italien. Det burde jo betyde, at der er et lunt og godt klima, der giver mulighed for rigelig vinavl, men sådan er virkeligheden ikke. Faktisk er der polarklima om vinteren i disse egne, og det gør det egentligt umuligt at dyrke vin her. Canadierne har dog narret naturen og plantet nogle meget kulderesistente sorter som Seyval Blanc, Vidal, Maréchal Foch og Baco Noir. Disse giver ikke i sig selv vin i international klasse, men de kan bruges til at lave glimrende Icewine. Man lader druerne sidde til de er frosne, og så høster man dem med et meget højt sukkerindhold til følge. Disse vine giver meget høje priser på verdensmarkedet og faktisk er Canada i dag, verdens største producent af den slags vin. Der er dog flere og flere seriøse producenter som også forsøger sig med mere klassiske druesorter og mere normal vin. Riesling druer er i øjeblikket det bedste bud på god Canadisk hvidvin, men også Sauvignon Blanc gør sig her. Forsøgene med disse druer sker i dag hovedsagelig i Ontario og British Columbia. De to sidste canadiske stater Quebec og Nova Scotia producerer ikke særligt meget vin. |
British Columbia |
Denne canadiske stat er en direkte forlængels... |
Nova Scotia |
Dette kolde område er den nordligste stat i C... |
Ontario |
Denne canadiske stat ligger lige ned til græn... |
Quebec |
Denne stat i Canada er kun interessant i vinm... |