I dette lille hertugdømme midt i Europa dyrkes der masser af hvidvin og mousserende vin. Dette sker især på begge sider af floden Mosel som løber gennem landet. Vinene minder meget om de tyske og det gør druerne også. Halvdelen af landets vinmarker er plantet til med Rivaner (Müller-Thurgau), men også Riesling, Elbling, Auxerrois Blanc og Pinot Blanc findes her. Landets hvide vine er ofte fremragende, fordi landets ringe størrelse og høje levestandard gør, at det vin man nu engang laver helst skal være godt. I Luxembourg laves der også en del mousserende vin, og denne er blevet ganske kendt rundt omkring. Det har fået smarte forretningsfolk til at importere billig italiensk overskudsvin til landet og tilsætte boblerne der, for så at sælge det som vin der er "aftappet i Luxembourg". Dette fremgår af etiketten, men det er de færreste der opdager det før de har smagt på det. I Luxembourg opererer man med et klasifikations system efter fransk forbillede. "Marque Nationale" er landvinen og består hovedsagelig af lidt kedelig mousserende vin. "Vin Classé", Premier Cru" og Gran Premier Cru" er underlagt streng officiel kontrol og det garanterer kvalitet. |
Moselle Luxembourgeoise |
Denne region dækker stort set hele det vinpro... |