klik her for at komme til forsiden    

 

Vinoversigtens Bibliotek

Appelation d'Origine Contrôlée (AOC)

Dette er, bortset fra de specielle enkeltslot klassifikationer der eksisterer især i Bordeaux, den højeste franske vin klassifikation. Den dækker da også den største del af produktionen (40%). AOC er egentlig ikke en egentlig klassifikation, men snarere en geografisk oprindelses garanti, der blev indført i 1935 for at give køberen af vinen en garanti. En vin med Appelation Bourgogne Contrôlée er vitterlig dyrket i Bourgogne.
  Alle AOC skal overholde regler for produktionssted, druesorter, alkoholstyrke, hektarudbytte, dyrkningsmetoder, vinifikationsmetoder osv. Hvert enkelt AOC's regler er tilpasset de lokale forhold, således at vine der kommer fra den samme appellation gerne skulle ligne hinanden. Desto mindre område en AOC dækker, desto mere ligner vinene herfra hinanden.

Klassifikationer i Frankrig Beskrivelse
Appelation d'Origine Contrôlée (AOC) Dette er, bortset fra de specielle enkeltslot...
Vin de Pays (VdP) Vin de Pays er, som navnet antyder, landvin (...
Vin de Table (VdT) Vine med betegnelsen "bordvin" kommer normalt...
Vin Délimités de Qualité Supériure (VDQS) Den næsthøjeste normale franske vin klassifik...