klik her for at komme til forsiden    

 

Vinoversigtens Bibliotek

Qualitätswein

Qualitätswein er, som navnet mere end antyder, kvalitetsvin. Druemosten skal indeholde mindst 73 oechsle (ca. 9,5% alkohol), og den skal chaptaliseres (sukker skal tilsættes) således at mosten før gæring når op på 94 oechsle (ca. 12,8%) for hvide vine, og 100 oechsle (ca. 13,8%) for røde vine. Vinen skal være fra et bestemt og afgrænset geografisk område.

Klassifikationer i Østrig Beskrivelse
DAC DAC er en forholdsvis ny opfindelse i Østrig ...
Kabinett Kabinett vine skal indeholde mindst 83 oechsl...
Landwein Landwein er simpel landvin og disse vine skal...
Prädikatswein Dette er den øverste østrigske vinkategori og...
Prädikatswein Auslese Laves af sent høstede druer, med et oechsle i...
Prädikatswein Beerenauslese (BA) I princippet fra individuelt plukkede druer, ...
Prädikatswein Eiswein Laves af druer plukket og presset i frossen t...
Prädikatswein Spätlese Lette, frugtige vine, der kan være tørre ("Tr...
Prädikatswein Trockenbeerenauslese (TBA) Ekstremt søde og koncentrerede vine fremstill...
Qualitätswein Qualitätswein er, som navnet mere end antyder...
Tafelwein Tafelwein er bordvin, og det er den absolut l...