Qualitätswein er, som navnet mere end antyder, kvalitetsvin. Druemosten skal indeholde mindst 73 oechsle (ca. 9,5% alkohol), og den skal chaptaliseres (sukker skal tilsættes) således at mosten før gæring når op på 94 oechsle (ca. 12,8%) for hvide vine, og 100 oechsle (ca. 13,8%) for røde vine. Vinen skal være fra et bestemt og afgrænset geografisk område. |
DAC |
DAC er en forholdsvis ny opfindelse i Østrig ... |
Kabinett |
Kabinett vine skal indeholde mindst 83 oechsl... |
Landwein |
Landwein er simpel landvin og disse vine skal... |
Prädikatswein |
Dette er den øverste østrigske vinkategori og... |
Prädikatswein Auslese |
Laves af sent høstede druer, med et oechsle i... |
Prädikatswein Beerenauslese (BA) |
I princippet fra individuelt plukkede druer, ... |
Prädikatswein Eiswein |
Laves af druer plukket og presset i frossen t... |
Prädikatswein Spätlese |
Lette, frugtige vine, der kan være tørre ("Tr... |
Prädikatswein Trockenbeerenauslese (TBA) |
Ekstremt søde og koncentrerede vine fremstill... |
Qualitätswein |
Qualitätswein er, som navnet mere end antyder... |
Tafelwein |
Tafelwein er bordvin, og det er den absolut l... |