klik her for at komme til forsiden    

 

Vinoversigtens Bibliotek

Rheinhessen

Rheinhessen er Tysklands største vinregion (26.300 hektar) med en fjerdedel af landets samlede vinproduktion. Klimaet er mildt og tørt med en del solskin og næsten aldrig nogen ødelæggende frost. Landskabet er monotont landbrugsland og der er kun få skråninger. Det klinger lidt dårligt i ørene på mange vininteresserede når de hører, at der i Rheinhessen konkurreres direkte på kvantitet frem for kvalitet. Der produceres mange simple og ligegyldige vine baseret på Müller-Thurgau tilsat en smule Riesling, Silvaner (Sylvaner) eller Kerner. Kvaliteten varierer meget, men generelt er det bløde, let krydrede vine, der skal drikkes unge. Mange af regionens vine anvendes til fremstilling af "Liebfraumilch", hvoraf Rheinhessen står for 60% af Tysklands samlede produktion. "Liebfraumilch", som skal indeholde mindst 70% Riesling, Sylvaner, Kerner eller Müller-Thurgau og have mindst 18 gram restsukker pr. liter), er typisk mild og halvsød og anvendes udelukkende til eksport. Direkte oversat betyder Libfraumilch "den hellige moders mælk".
  Over halvdelen af regionens vin tappes af store firmaer andetsteds, bl.a. i Mosel-Saar-Ruwer, hvilket forklarer, at næsten 80% sælges som bulkvin. Forbrugernes ændrede smag over mod tørre vine har fået en del producenter til at lægge større dele af produktionen om mod mere moderne vintyper og dermed kvalitetsvine, men der er stadig lang vej at gå.

Regionen Rheinhessen ligger i Tyskland.