klik her for at komme til forsiden    

 

Vinoversigtens Bibliotek

Kerner

Denne druesort er en af tysk vinindustris succeshistorier. Kerner blev først udviklet i 1969 via krydsninger mellem Scheurebe, Faber og Huxelrebe, men allerede i starten af 1990'erne overhalede den Sylvaner, som den tredjemest plantede grønne drue i Tyskland. Årsagerne til succesen er mange, men vinavlerne er glade for Kerner, fordi sorten springer relativt sent ud og derfor ikke er så modtagelig overfor frostskader. Hertil kommer at Kerner er forholdvis resistent overfor sygdomme og at den kan vokse næsten overalt. Sammenlignet med Müller-Thurgau modnes Kerner lidt senere (nogenlunde samtidig med Sylvaner) og den giver altid mere syre og omkring 20% mere sukker. Begge dele sikrer en mere velsmagende vin. Det eneste problem med Kerner er, at planten vokser ret kraftigt og at den skal derfor trimmes ofte i løbet af vækstperioden.
  Vine på Kerner smager lidt henad Riesling, uden dog at have den samme elegance. Forskellen i smag er primært, at Kerner har en lidt grønne tone som minder lidt om blade / stilke og en lidt grovere struktur.
  Kerner er i dag meget udbredt i Tyskland, hvor den er særligt populær i Rheinhessen, Pfalz og Württemberg. Udover Tyskland, er der også plantet en smule Kerner druer i Sydafrika og England.

Synonymer: Kerner.