klik her for at komme til forsiden    

 

Vinoversigtens Bibliotek

Barbera d'Alba

Omkring byen Alba i det centrale Piemonte, ligger denne DOC for rødvin, produceret på Barbera druer. DOC'en overlapper med både Barolo og Barbaresco, og derfor skulle man tro at den lange tradition for kvalitetsfremstilling i disse områder skulle betyde, at det er i Barbera d'Alba de bedste Barbera vine fremstilles. Det er dog ikke tilfældet, for alle de bedste marker i området var allerede optaget af Nebbiolo, da Barbera fik sit internationale gennembrud i 1980'erne. Det betød, at mens naboen ¤Barbera d'Asti/¤ buldrede frem med den ene saftspændte Barbera vin efter den anden, var der noget længere mellem snapsene i Barbera d'Alba. Alligevel er priserne på god Barbera i dag næsten på højde med Nebbiolo og det har betydet, at alle de store huse omkring Alba er begyndt at fremstille glimrende Barbera under Barbera d'Alba.
  Vinene fra Barbera d'Alba kan deles op i to typer: den saftspændte frugtige vin med toner af kirsebær og surmælksprodukt som er en perfekt ledsager til pasta, og den mørke, fadlagrede og voldsomme sorte vin, som oser af barrique. Det er udelukkende producenten og hans intentioner, der afgør hvilken af de to typer man står med i glasset. Der er ingen generelle krav om fadlagring under DOC'en og det eneste der adskille Superiore udgaven er at den skal indeholde mindst 12,5% alkohol (den almindelige skal kun have 12%), og så skal Superiore ligge 12 måneder på flaske, før den må frigives.

Barbera d'Alba ligger i regionen Piemonte i Italien.