klik her for at komme til forsiden    

 

Mad & Vin

Suppe

Nogle mener at det er skørt, at servere vin til suppe med den begrundelse, at det er meningsløst, at servere en væske, som tilbehør til en anden. Vores synspunkt er dog, at det som regel er vældigt spændende at få vin til suppe, fordi suppe og vin – som alle andre retter – sagtens kan gå op i en højere enhed.
  Som hovedregel kan man vælge sin suppevin ud fra de ingredienser, der er kommet i suppen. Skal man f.eks. sætte vin til en hønsekødssuppe, kan man sagtens gå ned under ”Fjerkræ” og se hvilke vine, der passer til. Hvis suppens smag domineres af en enkelt ingrediens – f.eks. asparges, skaldyr eller kylling – kan du finde forskellige forslag i afsnittene om disse kategorier.
  Suppe kan være mange forskellige ting, men skal man opstille nogle tommelfingerregler, må de lyde som følger: Til alle slags fiske- og skaldyrs supper smager et glas kølig Fino Sherry eller Sercial Madeira glimrende, fordi disse vine besidder en syre der kan matche suppen. Er suppen krydret er det vigtigt, at vinen ikke er for tør og her kan en Pinot Gris fra Alsace være glimrende, mens en Muscadet bestemt også er en mulighed. Hvis suppen er meget krydret eller kraftig, smager vine der ikke er alt for tørre bedst, og her kunne man tage fat i en oversøisk, fadlagret Chardonnay. Alternativt vil en Riesling Kabinett eller Riesling Spätlese, være helt fin. Til en mere cremet suppe er Pinot Blanc ganske glimrende, mens en Rueda fra Spanien nok må karakteriseres, som den mest alsidige suppevin.

Supper Beskrivelse
Agurkesuppe En agurkesuppe af den slags der serveres kold og f....
Aspargessuppe Hvis aspargessuppen er let og elegant som bouillon....
Bouillabaisse og andre fiskesupper Klassisk Bouillabaisse kalder på en tør rosé, s....
Champignonsuppe Champignonsuppe smager som regel af en kombination....
Gazpacho Den kolde og krydrede spanske tomatsuppe har masse....
Græskarsuppe En græskarsuppe kan være ganske delikat og den bli....
Løgsuppe Løgsuppe kræver vin med både syre og sødme, men sp....
Minestronesuppe Til denne grøntsagssuppe skal vi have fat i en køl....
Muslingesuppe Den traditionelle hvidvinsmarinerede muslingesuppe....
Oksekødssuppe Den kraftige, gammeldags oksekødssuppe som farmor ....
Skaldyrssuppe De festligste ledsagere er mousserende vine som f.....
Vildtsuppe En suppe lavet på vildt kræver vine, der kan match....